اداره اطلاعات بروجرد در تاریخ ۳۰ مهر ماه ۱۳۸۵ با چند دستگاه لودر برای تخریب حسینیه دراویش گنابادی در بروجرد به این محل حمله نمود . این حمله در تمام طول روز تا نیمه های شب به کرات ادامه داشت و مهاجمین اداره اطلاعات در اکیپ های مسلح ۲۰ نفره موفق شدند که دو قسمت از دیوارهای حسینیه دراویش را در دو سمت حسینیه تخریب کنند و مجموعا ۲۰ متر از دیوار حسینیه را تخریب نمودند که با ازدحام دراویش در محل موقتا محل را ترک نمودند . دراویش حاضر در محل که حدود ۴۰۰ نفر می باشند به سرعت مشغول مرمت دیوار گردیدند و در مقابل دیوار حسینیه سدی انسانی تشکیل داده اند تا از حمله لودرهای اداره اطلاعات بروجرد جلوگیری نمایند .
اداره اطلاعات بروجرد قبلا ضمن هماهنگی با امام جمعه و شهردار بروجرد و شهردار منطقه یک اقدام به این کار نموده است . گفتنی است اداره میراث فرهنگی بروجرد بنای حسینیه دراویش در بروجرد را جزو آثار باستانی ثبت کرده و بر این اساس تخریب این بنا نیز ممنوع می باشد . همچنین براساس استشهاد محلی کلیه همسایگان و ساکنین محل از حضور حسینیه دراویش کتبا اعلام رضایت نموده اند .
سابقه موضوعقبل از خرید این مکان دراویش بروجرد با همیاری یکدیگر اقدام به خرید یک دستگاه منزل مسکونی نمودند و بیعنامه در ۱۳۸۰/۱/۲۶ به امضاء رسید تا پس از طی تشریفات در دفتر اسناد رسمی عملیات انتقال سند نهایی شود . اداره اطلاعات بروجرد از این جریان آگاه شد و فروشنده را تحت فشار قرار داد تا از انجام معامله سر باز زند . در ۱۳۸۰/۴/۲ اداره اطلاعات بروجرد برای به چنگ آوردن سند مالکیت منزل مورد نظر در ساعت ۱۱ صبح یک اکیپ ۶ نفری بدون حکم از مراجع ذیصلاح و متجاوزا وارد منزل یکی از دراویش شده و ضمن شکستن درب های اطاق ها تا ساعت ۱۴ به تجسس می پردازند ولی سند را نمی یابند ولی تعدادی از فیلم ها و عکس های خانوادگی را با خود می برند که آنها را در مهر ۱۳۸۵ در اختیار همکاران خود در وبلاگ خرقه قرار می دهند .
مآمورین اداره اطلاعات در ۱۳۸۰/۴/۷ با تحریک مسوولین شهر در منزل فروشنده با شرکت امام جمعه ، شهردار ، فرماندار ، رئیس نیروی انتظامی ، رئیس اطلاعات ، نماینده شهر و رئیس اداره میراث فرهنگی به منظور تحذیر فروشنده از فروش منزل تشکیل جلسه می دهند . فروشنده نهایتا تحت فشار مامورین اطلاعات از معامله سر باز می زند .
دراویش بروجرد همچنان در حین شکایت از اداره اطلاعات اقدام به خرید مکان دیگری می نمایند و آن را جهت انجام مراسم مذهبی ذکر و یاد خدا و تشکیل مراسم تذكر و روضه خوانی خامس آل عبا وقف بزرگ وقت می نمایند .
در شب جمعه ۱۳۸۱/۶/۱۴ ، تعدادی از مامورین انتظامی به محل موصوف مراجعه و مانع ورود نمازگزاران و برپایی نماز جماعت شدند . در اولین یورش اداره اطلاعات باهمراهی نیروی انتظامی بیش از یکصد نفر مامور اقدام به ضرب و شتم دراویش کرده و با نصب دوربین فیلمبرداری از آنها فیلم گرفتند . در این واقعه چند نفر از دراویش به علت کتک خوردگی شدید آسیب دیدند .
در زمستان ۱۳۸۱ و بهار ۱۳۸۲ اداره اطلاعات بروجرد چندین بار به این حسینیه حمله می برد . این حملات در ساعت های مختلف شبانه روز ( دو نیمه شب ، پنج صبح ، دوازده ظهر و … ) بود . دراویش نیز به تمام مقامات کشوری و لشکری شکایت کردند ولی پاسخی دریافت ننمودند .
اداره اطلاعات به دفعات همراه با نیروی انتظامی به حسینیه دراویش یورش می آورده تا درب حسینیه را لاک و مهر نماید . دراویش برای جلوگیری از لاک و مهر شدن درب های حسینیه آنها را از جا درآورده و به محل دیگری منتقل می کنند و اداره اطلاعات موفق به پلمب کردن و بستن حسینیه نمی شود .
مجددا در چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۸۱ اداره اطلاعات با همراهی نیروی انتظامی در یک اکیپ ۶۰ نفره در ساعت ۴ و ۳۰ دقیقه بامداد اقدام به یورش به محل حسینیه دراویش نمود تا در تاریکی شب اقدام به پلمب و لاک و مهر کردن درب های حسینیه نمایند که دراویش بروجرد سریعا مطلع و درب ها را از چارچوب بیرون آورده و به محل دیگری منتقل می نمایند . پنج نفر از حاضرین دستگیر و بازداشت شدند . عملیات توسط سرهنگ دوم امیرسرداری از رؤسای پلیس ۱۱۰ هدایت می شد که رفتار توهین آمیزی نسبت به مقدسات دینی دراویش داشت . این عملیات در ساعت ۶ صبح به علت شروع رفت و آمد عابرین و ترس مامورین از علنی شدن عملیات با لاک و مهر کردن پارکینگ محوطه همسایه که محل پارک موتورسیکلت ها بود خاتمه یافت .
اطلاعات بروجرد ادارات آب و برق و گاز را مامور به قطع خدمات آب و برق و گاز حسینیه دراویش نمود . و در تاریخ ۱۳۸۱/۱۰/۱ مامورین اداره گاز بروجرد جهت قطع گاز به محل حسینیه مراجعه و با دراویش مواجه شده و محل را ترک کردند . یکی از مامورین اطلاعات به نام محرم معظمی گودرزی با نام مستعار عباسی در این ارتباط مزاحمت های زیادی برای دراویش ایجاد نمود .
دراویش زیادی در این جریانات بازداشت و روانه زندان شدند و تعدادی در ۱۳۸۱/۱۱/۲ به دادگاه کشیده شدند . برخی از دراویش نیز در این ارتباط توسط اداره اطلاعات بروجرد از محل کار خود ربوده و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و چند روز در سلول انفرادی بازداشت و سپس به مدت یک هفته در زندان مرکزی زندانی و سپس به قید ۱۰۰ میلیون ریال وثیقه آزاد می شود . فرزند یکی از آنها نیز که برای آگاهی از وضع پدر خود به نیروی انتظامی مراجعه می نماید نیز بازداشت و به شدت وی را مضروب می سازند .
حسینیه مزبوراز ۱۲۰۰ متر مربع زمین و ۱۱۵۰ مترمربع بنا برخوردار است . مجالس فقری در بروجرد علیرغم فشار مداوم و روزمره اداره اطلاعات آنجا مبنی بر تعطیل حسینيه هر شب برگزار می گردد و حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر در شب های مختلف در مجالس فقری شرکت می نمایند .
گفتنی است شهر بروجرد پس از زلزله ای که اخیرا در آن روی داده وضعیت مناسبی ندارد و مردم آن از نظر مسکن و بهداشت و نیازهای اولیه زندگی با مشکل موجه هستند .
برای مطالعه جزئیات بیشتر از جمله اسامی اشخاص به منبع خبر مراجعه کنید .
منبع :
درویش گنابادیبرچسبها: گزارش آزار و تعرضات